karppikalat tetrakalat monnikalat
karpit   ripsimonnit
rasborat   panssarimonnit
nuoliaiset   imumonnit
    muut monnit
   
Tähän lahkoon kuuluvat esimerkiksi kultakala, barbit, seeprakalat, kiilakyljet, kardinaalikalat, tiikerinuoliainen, harlekiininuoliainen, kärsänuoliainen ja imunuoliaisen. Tähän lahkoon kuuluvat myös tapparakalat, suppusuut, seisojakalat ja piraijat. Lähes kaikki pohjakalat kuuluvat tähän lahkoon. (esimerkiksi nuoliaiset ovat sen sijaan karppikaloja)
     
hammaskarpit ahvenkalat muut kalat
  kirjoahvenet  
rihmakalat  
  muut ahvenkalat  
     
     
Tähän lahkoon kuuluvat miljoonakala, molly, platy ja miekkapyrstö. Myös kutevat hammaskarpit eli killit löytyvät täältä. Suuri lahko, jonka alta löytyvät kirjoahventen lisäksi mm. taistelukalat ja rihmakalat. Malawijärven kirjoahvenet löytyvät myös täältä. Pienempien lahkojen edustajia mm. norsukalat, rauskukalat, käärmekala ja muut niilinhauet, teräkalat, perhoskalat, sateenkaarikalat ja pallokalat.
     
   
  muut vesieläimet  
Ravut, sammakot ja kotilot  
     
 
Etkö löytänyt haluamaasi?
Tästä kotimaisen tukun
www.akvaariolaakso.fi sivuille. Voimme tilata valikoimasta haluamasi tuotteet. Toimitukset tukusta meille joka toinen viikko.

Tästä ruotsalaisen tukun www.imazo.se sivuille, jotka ovat kaiken aikaa ajantasalla. Toimitukset tukusta meille joka toinen viikko.

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) lista lajien uhanalaisuustilanteesta
www.iucnredlist.org